Korsborg

En asakrimi
(udgivet 13. november 2019)

KORSBORG er en historie med asatro i fokus. En krimi med offerdrab og rituel sex. En fortælling om at søge svar i fortiden. Og om tusind års troskamp mellem korset, halvmånen og hammeren.

Ved de asatroendes blótplads i Korsborg Skov opdager præstesønnen Jacob en rødhåret kvinde hængt op i et asketræ. Løkken sidder om hendes ankler, halsen er skåret over, og blodet løber ned i en balje. Er hun halalslagtet eller ofret til de gamle guder? En soldaterveteran finder en torshammer ved gerningsstedet.

Kriminalassistent Ingerlise MacArthur frygter flere ­ofringer. Den kvindelige præsts bil går op i flammer. Nær trætemplet Ravneborg tænder nogen bål i regnvejr. En kristen sekt, Pottemagerne, køber torshammere, og sektens kors smadres.

 

En kvindelig blogger med muslimsk baggrund løber en tur i skoven. En transkønnet asagode sætter sig ud for at meditere efter mørkets frembrud. Natten bliver blodig, og soldaten stikker af fra sin skov. Jacob og Ingerlise leder efter spor.

KORSBORG er Rune Stefanssons femte krimi – og hans sjette selvstændige bogudgivelse.

Læs mere om forfatteren.

Herlig ambitiøs, underholdende og varmblodet krimi. Kombinationen af klassisk efterforskningsarbejde, hedenske ritualer, sex og selve provinsstemningen sidder lige i skabet. Imponerende researcharbejde – og Stefansson har et godt sprog.

BIBLIOTEKERNES LEKTØRUDTALELSE
Anmeldt af Jacob Holm Krogsøe

Som en del af sin research har Rune Stefansson deltaget i et juleblót i Hareskoven.

Scroll til toppen