Den sidste olie

Marcelo Krankl-krimi nr. 3
(Februar 2016)

 

Om få årtier slipper verdens olie op. I Arktis er kampen om ressourcerne i gang. Greenpeaces videojournalist Vicky von der Pahlen bortføres.

Bogens handling

En israelsk milliardær med skjulte interesser sender Marcelo Krankl til Nuuk for at finde Vicky, inden hun dør af mishandling og kulde.

Samtidig vil den yderligtgående miljøgruppe Ocean Action kapre verdens opmærksomhed ved at blokere skruen på en olietanker i et farvand fyldt af isbjerge.

En historie om gråzonen mellem idealisme og terrorisme. Et møde med Grønland og dets gribende natur. Et geostrategisk spil om den sidste olie.

I Stefanssons tredje bog om den sympatiske danskchilenske privatopdager Marcelo Krankl sendes Marcelo til Grønland for at finde en forsvunden Greenpeaceaktivist, Vicky. (...) Sporene fører Marcelo gennem storslåede islandskaber, på samme tid smukke og dødbringende, og under fortællingen om kidnapning løber en større fortælling om terror, energipolitik og rivaliserende miljøorganisationers magtkampe. (...) Rune Stefansson kan sin persontegning, og forholdet mellem Marcelo og hans cerutrygende makker, Konrad, er underspillet morsomt, ligesom Marcelo er troværdig både som garvet latino-forfører og som elskeren med sår, der ikke vil hele. Forfatteren formår endnu en gang at fortælle en vedkommende historie med storpolitisk bagtæppe.

♥♥♥♥
POLITIKEN

Mere om Grønland

Handlingen foregår især i Nuuk og Ilulissat på Grønlands vestkyst.


Læs mere om Grønland i Rune Stefanssons reportage Ilulissat – is, is, is.

TV-interview

Kanal Roskilde interviewer Rune Stefansson om Marcelo Krankl-krimi nr. 3 (10. maj 2016).

Scroll til toppen