Marcelo Krankl-serien

Blockbuster

Baby Rasta

Den sidste olie

Højt spil

Marcelo Krankl er en chilensk-dansk privatopdager, der optræder i fire bind – alle med international horisont. Marcelo er hårdtslående, dameglad og temperamentsfuld. Omkring sig har han tre vigtige personer:

– Den aldrende opdager Konrad Zimmermann, der sidder i kørestol og for det meste opholder sig i kælderen under Marcelos hjem på C.F. Richs Vej, Frederiksberg.

– Den spansk-danske Toni ”Toro”, hvis karriere som professionel fodboldspiller synger på sidste vers.

– Den israelske milliardær Hanoch Portman, tidligere chef i Mossad, som har en alvorlig klemme på Marcelo og sender ham ud på risikable opgaver i bl.a. Vestafrika og Grønland.

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Holder man meget af serier, er det dog en fordel at begynde fra starten og følge Marcelos videre udvikling i de næste tre bind.
Læsere, der fx interesserer sig særligt for Afrika, kan dog hoppe til bind 2, Baby Rasta, som foregår i Gambia. Tilsvarende læsere, der nærer forkærlighed for Grønland, begynde med bind 3, Den sidste olie. Bind 4, Højt spil, er en ægte fodboldkrimi, som måske er mest interessant, hvis man interesserer sig for sport.

Rune Stefansson betragter selv Baby Rasta som mesterværket i Krankl-serien.

Højt spil

En islandsk fodboldspiller bliver slået ihjel i Roskilde. En berømt fodboldleder dør på sin landejendom syd for München. Både i FC Roskilde og FC Bayern München er der mistanke om matchfixing.
(Marcelo Krankl-krimi nr. 4)

Den sidste olie

Om få årtier slipper verdens olie op. I Arktis er kampen om ressourcerne i gang. Greenpeaces videojournalist Vicky von der Pahlen bortføres. En israelsk milliardær sender Marcelo Krankl til Grønland for at finde Vicky, inden hun dør af mishandling og kulde, fastlænket i en uhumsk og utæt hytte. (Marcelo Krankl-krimi nr. 3)

Baby Rasta

Op til valget i Gambia kæmper den brutale præsident og oppositionslederen om magten – og om den smukke kvinde, Baby Rasta. En dansk popstjerne bliver ædt af krokodiller, og en israelsk milliardær sender Marcelo Krankl til Gambia. Et nervepirrende drama om magt og kærlighed, ondskab og galskab.
(Marcelo Krankl-krimi nr. 2)

Blockbuster

Blockbuster er en højdramatisk international krimi med en skruppelløs, filosofisk medicinaldirektør, voldelige bandeorganisationer, gamle nazinetværk, mystiske efterretningsvæsener og iskolde israelske spekulanter.
(Marcelo Krankl-krimi nr. 1)

Scroll til toppen