Vidnerne

Sæson 2: FALDET

Mofibo Original. Anden sæson, FALDET, udkommer som lydbog i maj 2024.

EN BARSK POLITIKRIMI OM KAMPEN FOR FRIHED TIL AT ELSKE  MED STORE PERSONLIGE OFRE

Drabsefterforsker Jørgen Ågård, der privat forsøger at slippe helskindet ud af Jehovas Vidner og redde sin datter, er sendt til Færøerne sammen med sin livsglade makker, Elise Holm, for at undersøge en ung kvindes pludselige død.

Freya, der var talsperson for LGBT+ Færøerne, er død efter et styrt fra en stejl klippe. Af uklare årsager har hun været på vandretur med tre af øernes mest konservative præster, som bekæmper homoseksuelles rettigheder.

Samstemmende hævder præsterne, at Freya begik selvmord – og der er ingen andre vidner. Få dage senere falder en af de tre præster i en dyb kløft og dør. Denne gang er der kun to vidner, og Elise og Jørgen må tage ufine midler i brug for at opklare dobbeltsagen. Imens farver grindeblod vandet i en fjord rødt til gru for udenlandske hvalaktivister, og der går rygter om en korleders pædofili.

FALDET er anden sæson i Rune Stefanssons medrivende krimiserie VIDNERNE. Serien handler om religion, fanatisme og ondskab – men også om spirende ny kærlighed.

Læs mere om lyd- og e-bogen hos Mofibo.

Læs også mere om forfatterens researchrejse til Færøerne.

 

Sæson 1: HÆVNEREN

Mofibo Original. Første sæson, HÆVNEREN, er udkommet som lydbog 28. februar 2022.

MEDRIVENDE KRIMI OM AT BRYDE MED EN SEKT – OG OM ONDSKAB OG DRAB

En morgen får alarmcentralen et desperat opkald fra en dreng, der har fundet sin far myrdet på sit landsted syd for Roskilde. Den dræbte var arkitekt og jøde – og levede et udsvævende liv. Med et forlist ægteskab, flere elskerinder på samme tid og en provokerende adfærd er der mange, som kan have ønsket ham død.

Drabsefterforskeren Jørgen Ågård ankommer til gerningsstedet sammen med sin makker fra Midt- og Vestsjællands Politi, Elise Holm. Jørgen frygter disse første timer af en sag, hvor en pårørende må erkende, at den, han elsker, er væk.

Samtidig er det den værste dag i Jørgens eget liv. I aften står han til udstødelse fra Jehovas Vidner, og det vil føre til brud med hans kone og hans datter, som begge nægter at have noget med ham at gøre.

Efterforskningen konfronterer Jørgen med, hvordan han selv har levet i en sekt, der benytter sig af ulovlige metoder til overvågning. Snart kommer han via sin viden fra Jehovas Vidner på sporet af et blodigt dobbeltdrab i en ørken langt væk fra Danmark.

Den uhyggelig sag bringer Jørgen og Elise tættere på hinanden. Han lader sig opsluge af sagen for at prøve at glemme sine egne problemer. Men hans fortid forfølger ham. Der er sket ting, som måske er uoprettelige.

HÆVNEREN er en brutal krimi med fokus på fanatisme, terror og religiøst vanvid. Og på overvågning, udstødelse og tab.

 

Lyt til bogen – indlæst af Dan Schlosser – eller læs den som e-bog hos Mofibo.

Er udkommet som trykt bog 8. november 2022 på forlaget StorySide. Bestil den på bl.a. https://www.williamdam.dk/haevneren__3078753.

 

Videoer om: HÆVNEREN

Se trailer for Vidnerne, sæson 1. Og hør forfatteren fortælle om bogen og om serien i et stort tv-interview nedenfor.

Scroll til toppen