Vidnerne

Udgivelsesdato: 28. februar 2022

HÆVNEREN er første sæson i Rune Stefansson medrivende krimiserie VIDNERNE, som handler om at bryde med en sekt – og om ondskab og drab.

En morgen får alarmcentralen et desperat opkald fra en dreng, der har fundet sin far myrdet i sit hjem på landet syd for Roskilde. Den dræbte var arkitekt og jøde – og levede et udsvævende liv. Med et forlist ægteskab, flere elskerinder på samme tid og en stærkt provokerende adfærd er der mange, som kan have haft grund til at ønske ham død.

Drabsefterforskeren Jørgen Ågaard ankommer til gerningsstedet sammen med sin makker fra Midt- og Vestsjællands Politi, Elise Holm. Jørgen frygter disse første timer af en sag, hvor en pårørende må erkende, at den, han elsker, er væk.

Samtidig er det den værste dag i Jørgens eget liv. I aften står han til udstødelse fra Jehovas Vidner, og det vil føre til brud med hans kone og hans datter, som begge nægter at have noget med ham at gøre.

Efterforskningen konfronterer Jørgen med, hvordan han selv har levet i en sekt, der benytter sig af ulovlige metoder til overvågning. Snart kommer han via sin viden fra Jehovas Vidner på sporet af et blodigt dobbeltdrab i en ørken langt væk fra Danmark.

Den uhyggelig sag bringer Jørgen og Elise tættere på hinanden. Han lader sig opsluge af sagen for at prøve at glemme sine egne problemer. Men hans fortid forfølger ham. Der er sket ting, som måske er uoprettelige.

HÆVNEREN er en brutal krimi med fokus på fanatisme, terror og religiøst vanvid. Og på overvågning, udstødelse og tab.

 

Lyt til bogen – indlæst af Dan Schlosser – eller læs den som e-bog hos Mofibo.

Udkommer også som trykt bog i løbet af 2022.

Scroll til toppen