Blockbuster

Marcelo Krankl-krimi nr. 1

Blockbuster (2011) er Rune Stefanssons skønlitterære debut.

Det er første bind i en serie med den unge chilenskfødte detektiv Marcelo Krankl.

Ambitiøs debut, der vækker mindelser om John le Carrés ‘Den standhaftige gartner’. Afsindig underholdende historie! (...) En af sæsonens bedste krimier.

♥♥♥♥
POLITIKEN
Det er ikke kriminalromaner, der er mest mangel på for tiden, men alligevel er det måske værd at holde øje med Rune Stefansson. (...) Stefansson nøjes ikke med at fortælle en veloplagt og spændende historie, han vil som andre gode krimiforfattere lidt mere med den. Der er et socialt engagement i bogen, der kan lede tanken hen på John le Carré, men Stefansson er mere selvironisk og minder måske mere om Peter Høeg. (...) Den litterære ambition fejler således ikke noget, og dertil kommer, at Stefansson – ligesom Høeg – lægger sin fiktion tæt op ad en genkendelig virkelighed. (...) Underholdende er det, og det skal blive spændende at følge den selvfede salsadetektiv på nye eventyr.

★★★★★✩
JYDSKE VESTKYSTEN
Anmeldt 28. marts 2011 af Christian de Thurah

BOGENS HANDLING:

Den unge ph.d. Sofia Goldbaum opsøger latino-detektiven Marcelo Krankl. Nogen modarbejder hendes forskning hos insulingiganten Nord, som netop er ved at lancere en ny blockbuster – et præparat, der omsætter for over en milliard dollars om året.

Sporene fører til Latinamerika, hvor fattige mennesker bliver brugt til livsfarlige forsøg. Marcelo og Sofia konfronteres med et gammelt nazinetværk, en kynisk og filosofisk medicinaldirektør, voldelige bandeorganisationer, mystiske efterretningsvæsener og iskolde israelske spekulanter.

Med alle midler forsøger Marcelo at hjælpe sin klient. Men kan han overhovedet stole på hende?

UDDRAG:

Det blæste i Buenos Aires, regnen silede ned i Guatemala City, og det haglede hårdt i Indianapolis.

Men alt det vidste jeg ingenting om på det tidspunkt.

Her på Frederiksberg, København, var vejret klart og koldt, og jeg kunne mærke efterårets første rim på de små sten under mine bare fødder.

Jeg stod med en pulverslukker i hånden. Store flammer flænsede luften. De kom fra en bil, der holdt i min indkørsel.

– Sofia, Sofia! skreg jeg.

Scroll til toppen