Næste bog

BASKERENS FLUGT

En af Rune Stefanssons kommende bøger har arbejdstitlen BASKERENS FLUGT. Det er efter planen en roman, som foregår i Danmark, München og Paris samt i den spanske og franske del af Baskerlandet. Romanen handler om en terroranklaget basker på flugt fra Spanien. Han forelsker sig en kvinde fra det autome miljø i København. Da han senere flygter fra Danmark, mister de kontakten. 14 år senere søger de efter hinanden på tværs af Europa.

 

Rune Stefansson omtaler foreløbig ikke projektet som en egentlig krimi, men en ”kærlighedsthriller”. Forfatteren bor i øvrigt i Bilbao, den største by i Baskerlandet.

NY ASAKRIMI?

Når man har læst Korsborg – en asakrimi, vil man vide, at nogle af de asatroende fra byen Hammerhus Blótlaug og andre grupper af asatroende planlægger en rejse til Nordatlanten med det nybyggede vikingeskib Havvølse.

 

Hvis Havvølse (arbejdstitel) bliver til noget, skal den primært foregå i Sydgrønland. Skibet sejler nemlig fra Sjælland via Norge derop i Erik den Rødes kølvand. Nordboernes gamle område var dengang kendt som Østerbygden. Handlingen vil foregå i det, der i dag hedder Narsaq, Narsarsuaq og Qaqartoq (tidligere Julianehåb).

 

Skibet, som det fiktive blótlav bygger, er en knarr. Det er den type fragtskib, som vikingerne benyttede til at sejle familier, husdyr, korn og tømmer til deres nye kolonier. Knarren af en ung rigmand med høvdingeambitioner. Hans besætning af asatroende består bl.a. af en soldaterveteran med PTSD, lederen af en fanatisk nationalistisk gruppering, en kvindelig thul (en slags ypperstepræst) og nogle skånske miljøfolk.

 

Men der er splid blandt de asatroende, og en af dem ryger måske over bord. Senere kan det være, at også en grønlænder, der forsvarer retten til åbningen af en uranmine, må lade livet.

VENDER MARCELO KRANKL TILBAGE?

Krankl-krimierne har begejstret publikum og anmeldere, men desværre langtfra ført til kommerciel succes. Som en af meget få danske krimiforfattere har Rune Stefansson opnået de hæderfulde arbejdslegater fra Statens Kunstfond; i et par år skæppede det i kassen hos forfatteren, som i 2015 blev forfatter på fuld tid og derfor også har brug for lidt indtægter til at opretholde livet.

 

Efter bind 4, Højt spil, holder privatopdager Marcelo Krankl derfor orlov. Tiden vil vise, om den dansk-chilenske privatopdager skal på nye opgaver – fx i Israel, hvor Rune Stefansson faktisk allerede har lavet research til et femte bind med titlen JERUSALEM-SYNDROMET.

 

Eller måske udkommer det første, hidtil uudgivne Marcelo Krankl-manuskript, der handler om et spektakulært kunsttyveri. Manus trænger til en kærlig hånd, så vi må vente og se.

 

Der kunne også gemme sig hemmeligheder i den gamle detektiv, Marcelos læremester Konrad Zimmermanns arkivskab, måske først efter hans død. Har han fx i gamle dage mødt Olof Palme i sin tid som efterretningsagent? Og hvad gik den sag ud på? Ja, og hvorfor har han aldrig fortalt Marcelo om det?

Scroll til toppen