Rune Stefansson i forbindelse med udgivelsen af hans første krimi i 2011. Fotograf: Pelle Rink

Om forfatteren

Rune Stefansson er født i 1971 på Frederiksberg og opvokset i Svogerslev vest for Roskilde, hvor han blev student fra Roskilde Katedralskole. Han er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

Forfatteren har undervist i kreativ skrivning på Vestjyllands Højskole og arbejdet med kommunikation og journalistik. Ud over krimier har han skrevet noveller, kortprosa, essays og reportager i en lang række danske og udenlandske medier.

I 1990’erne har han boet og rejst i Latinamerika. På den baggrund udgav han i 1998 bogen Sydamerikas sjæl – reportage og interview (Tiderne Skifter).

Både i Rune Stefanssons liv og i hans bøger spiller rejser og ophold i udlandet en afgørende rolle. Hans krimier foregår bl.a. i Grønland, Afrika, Argentina og Guatemala, hvor han har været i forbindelse med research til bøger og reportager. 2015-2017 boede han i München, hvor Højt spil – Marcelo Krankl-krimi nr. 4 foregår.

I 2017 flyttede den danske forfatter videre til Bilbao, som hans baskiske hustru stammer fra. Og en af Rune Stefanssons næste bøger kommer med garanti til at foregå i Baskerlandet.

Scroll til toppen