Højt spil

Marcelo Krankl-krimi nr. 4
(November 2016)

 

En islandsk fodboldspiller bliver slået ihjel i Roskilde. En berømt fodboldleder dør på sin landejendom syd for München. Privatopdager Marcelo Krankl og hans makker, Toni Toro, hyres først af FC Roskilde, derefter af FC Bayern München. Begge steder er der mistanke om matchfixing.

Bogens handling

Fodbolden på globalt plan – fra små ligaer til de bedste hold i verden – er truet af syndikater fra Asien. I Bayern München sætter direktionen sig til modværge. De spiller højt spil. Og de skarpe kinesiske flækkeknive kløver.

Højt spil er en bloddryppende krimi om et omsiggribende problemkompleks i den globale sport: bestikkelse, trusler, vold og manipulation af resultater. Samtidig er bogen et intenst drama om, hvor langt mennesker vil gå for at ændre deres omdømme.

En roman om fodbold, lidenskab og kærlighed.

Rune Stefansson er herligt ambitiøs. Mens emnet er skræmmende realistisk, er handlingen ganske Hollywoodsk og film noir-agtig. Til tider det lette jazzpiano næsten høres i baggrunden, når vi bevæger os gennem de mere hårdkogte dele af historien.
BOGBLOGGER
Anmeldt 25. februar 2017
af Claus Henriksen
Det er imponerende og modigt, hvorledes Rune Stefansson blander virkelighed og fiktion sammen, og det vidner om et imponerende researcharbejde. Plottet er basalt spændende, og personerne, specielt Marcelo og Toni, er levende. Et overflødighedshorn af fine detaljer.
BIBLIOTEKERNES LEKTØRUDTALELSE
Anmeldt 1. juni 2017 af Jacob Holm Krogsøe

TV-interview

Kanal Roskilde har i december 2016 bragt et stort interview med Rune Stefansson om Højt spil. Af naturlige grunde tager optagelsen udgangspunkt i Roskilde – men bare rolig, samtalen kommer vidt omkring, fra Sjælland til Asien.

Scroll til toppen